PSZICHOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ

Egyéni pszichológiai konzultációra azokat várjuk, akik valamilyen elakadással szembesülnek a mindennapi életük során, vagy szeretnének önmagukon dolgozni.

A folyamat során a hozott problémák, elakadások mentén indulunk el és közösen kijelöljük a megoldáshoz és fejlődéshez vezető út lépéseit.  Pszichológusként úgy veszünk részt a folyamatban, hogy segítünk mozgósítani a belső erőforrásokat és megtalálni a saját megoldásokat az elakadás feloldásához.  Egyéni konzultáció keretein belül foglalkozhatunk  konkrét elakadásokkal, bizonytalanságokkal, munkahelyi vagy társas kapcsolatokban megjelenő feszültségekkel, vagy az önismeret fejlesztésével is.

Szakemberek

  • élethelyzeti elakadások, életvezetési problémák, döntéshelyzetek
  • önismeret fejlesztése, önértékelési problémák
  • veszteségélmény, gyász
  • stresszkezelés, kiégésmegelőzés
  • enyhe hangulati problémák
  • munkahelyi, családi, párkapcsolati konfilktusok
  • szorongásoldás, teljesítményhelyzetek kezelése

Mindannyian saját módszerspecifikus képzettségünknek megfelelően alkalmazzuk a különféle technikákat a folyamat során. Többek között dolgozunk relaxációs, képi, imaginációs módszerekkel, fókuszolással.

Egy ülés 50 perces.

Az alkalmakra heti rendszerességgel kerül sor.  Az ülések során a kliens által hozott témákkal dolgozunk.

Az egyes ülések lemondására 48 órával az alkalom előtt van lehetőség, egyéb esetben az órát ki kell fizetni.

Az első három ülés során zajlik a hozott téma feltérképezése, ezután kerül egyeztetésre a közös munka célja és annak pontos keretei. A folyamat hossza a problémától függően pár alkalomtól hosszabb, több hónapos időtartamig is terjedhet, ennek tisztázása is az első alkalmak során történik. A folyamat alakítása a kliens saját ritmusa és igényei szerint történik