Bálint Eszter

pszichológus, sportszakpszichológus, lovasterapeuta-jelölt, relaxációs terapeuta

cropped-0039

Bejelentkezés

Fogadási idő:
megbeszélés alapján


balint.eszter@mentality.hu

0630/5257257

Bálint Eszter vagyok, pszichológus, sportszakpszichológus jelölt.

Pszichológus diplomámat az ELTE-PPK pszichológia mesterképzésén klinikai- és egészségpszichológia szakirányán szereztem. Harmadik éve dolgozok egy gyermekotthonban pszichológusként, itt elsősorban kamaszokkal és fiatal felnőttekkel dolgozok egyéni és csoportos keretek között. Sportpszichológusként a kistarcsai Sportathlon sportolóinak sportpszichológiai felkészítését végzem, valamint egyéniben is dolgozok fiatal sportolókkal. A Mentality keretein belül sportolók mellett várok mindenkit aki valamilyen elakadással küzd, vagy csak szeretne dolgozni önmagán.

Pszichológusként nagyon sokat dolgozok relaxációs és imaginációs technikákkal. A Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél szereztem relaxációs terapeuta címet képzést, valamint a Sportpszichológia szakképzés keretein belül kiképző terapeutától tanulhattam a Katatím Imaginatív Pszichoterápia alapfokú és középfokú képeivel való munkát. Egyéni konzultációk és csoportok tartása során a fentiek mellett viselkedésterápiás, élménypedagógiai és képzőművészeti elemeket is használok a munkámban.

Elvégeztem a Testnevelési Egyetem sportpszichológia szakképzését. A sport egészen kiskoromtól kezdve az életem szerves részét képezi. Lovagolni 12 évesen kezdtem, versenyeztem díjugratásban majd később díjlovaglásban is. Bár a továbbtanulás miatt abbahagytam a versenysportot, nem akartam eltávolodni a sporttól, ezért edzőm hatására megszereztem az edzői bizonyítványt. Később, amikor egyetemi tanulmányaim során először találkoztam a sportpszichológiával, rögtön tudtam, hogy megtaláltam azt, ahol az életem két fontos pontja, a pszichológia és a lovaglás tökéletesen összeér.

Azt vallom, hogy a sportpszichológiai egyszerre tudomány és művészet. Alapként használom a pszichológiai és módszertani ismereteimet, de a közös munka megtervezéséhez és a megfelelő eszközök kiválasztásához a szakmai tudás mellett szükség van kreativitásra is. Minden sportoló számára egyénileg kell megtervezni a megfelelő megközelítést, figyelembe véve a személyiségét, a sportágát, a szituációját és még sok egyéb faktort is. Számomra a sportpszichológia a sportoló megerősítéséről szól és arról, hogy elérhesse a saját legjobb formáját, nem csak a sportolóként de egyénként is.

Képzések:

LOVASTERAPEUTA (PSZICHOLÓGIAI LOVASTERÁPIA) Magyar Lovasterápia Szövetség | 2019-

LÓ, MINT TÜKÖR, LOVAK AZ ÖNISMERET FEJLESZTÉSÉBEN Kapcsolat Lovasterápiás Központ | 2019

TANÍTANI A TANÍTHATATLANT- FACILITÁTOR KÉPZÉS (ÉLMÉNYPEDAGÓGIA) Pressley Ridge Magyarország Alapítvány | 2019

TANÍTANI A TANÍTHATATLANT- FACILITÁTOR KÉPZÉS (ÉLMÉNYPEDAGÓGIA) Pressley Ridge Magyarország Alapítvány | 2019

GYÁSZCSOPORT VEZETÉS GYAKORLATA Napfogyatkozás Egyesület | 2018

KRÍZISINTERVENCIÓ ÉS AGRESSZIÓKEZELÉS Pressley Ridge Magyarország Alapítvány | 2018

RELAXÁCIÓS TERAPEUTA Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület | 2016-2017

SZORONGÓS CSOPORT VEZETÉSE KOGNITÍV-VISELKEDÉSTERÁPIÁS PROGRAM KERETÉBEN Vadaskert Alapítvány | 2017

GYERMEKKORI DEPRESSZIÓ ÉS SZORONGÁS VISELKEDÉSTERÁPIÁJA Vadaskert Alapítvány | 2017

MEGOLDÁSKÖZPONTÚ MEDIÁCIÓ Bűnmegelőzési Tanács | 2017

ÖNISMERETI CSOPORTOK VEZETÉSE Vadaskert Alapítvány | 2016

OH KÁRTYA INSTRUKTOR  2016

GYÓGYÍTÓ KÉPZELET (SIMONTON TRÉNING) Vadaskert Alapítvány | 2016

TEHETSÉGFEJLESZTŐ COACHING Kamasztér Alapítvány | 2016

KREATÍV GYERMEKNEVELÉSI ESZKÖZTÁR Life Garden | 2016