Gergály Kata

Pszichológus, sportszakpszichológus-jelölt

cropped-3432

KÉPZÉSEK

Tanítani a taníthatatlant (Élménypedagógia) – Pressley Ridge Magyarország Alapítvány (2019)

Krízisintervenció és agressziókezelés – Pressley Ridge Magyarország Alapítvány (2018)

A gyermekekkel szembeni bántalmazás megelőzése – Kék – Vonal  Gyermekkrízis Alapítvány (2018)

“Békés Iskolák”- Szemlélet és módszer a békés iskolai környezet kialakításához – Kispesti Pedagógiai Szakszolgálat és Zuglói Pedagógiai Szakszolgálat (2017)

Gyermek játékdráma, pszichodráma képzés – Magyar Individuálpszichológiai Egyesület (2013-15)

PUBLIKÁCIÓ

Dr. Marton K., Egri T., Erdős A., Gergály K., Dr. Kövi Zs.(2016). Gátlási funkciók figyelemzavart mutató gyerekeknél: Kognitív és viselkedéses jellemzők vizsgálata. Psychologia Hungarica,4(1), 147-168.

Bejelentkezés

Fogadási idő:
megbeszélés alapján


gergaly.kata@mentality.hu

0630/9726264

Gergály Kata vagyok, pszichológus és sportszakpszichológus- jelölt.

2015-ben végeztem a Károli Gáspár Református Egyetem klinikai és egészségpszichológia szakán, kitüntetéssel.

Négy éve dolgozom kamaszokkal, fiatal felnőttekkel. Jelenleg két középiskolában és egy gyermekotthonban látok el pszichológusi feladatokat. A kamaszkor kihívásokkal, változásokkal teli időszakában segítem a gyermekeket saját identitásuk kialakításában és az egészséges felnőtté válás folyamatában.

Mindig szívesen vállaltam el önkéntes feladatokat, tapasztalatom bővítése céljából. Az egyetemi évek során a Péterfy Sándor Utcai Kórház Pszichiátriai és Krízisintervenciós Osztályán sportterápiás foglalkozást tartottam. Két éven keresztül alkalmam nyílt különböző korosztályból származó menekültekkel együtt dolgozni (elsősorban kamaszok). A kutatómunka területén is kipróbáltam magamat, ahol tapasztalatot szereztem hiperaktivitással és figyelemzavarral élő gyermekekkel való közös munkában.

A sport mindig jelentős szerepet töltött be az életemben. Szerettem volna összekapcsolni a sport és a pszichológia iránti elkötelezettségemet, így jelenleg a Testnevelési Egyetem sportpszichológus szakképzésén veszek részt. Fő célom a sportpszichológiai munka során a sportoló lélektani felkészítése, teljesítményének növelése, eközben mentális egészségének megóvása, személyiségének fejlesztése. Úgy vélem a sportolóknál alkalmazott technikák más teljesítményhelyzet esetében is jól alkalmazhatók.

Módszereim közül kiemelném a Katatím Imaginatív Pszichoterápiát, melyet a képzés során sajátíthattam el, illetve a különböző relaxációs technikákat.

A Mentality keretein belül kamaszokkal és felnőttekkel foglalkozom. Úgy vélem, önismeretünk fejlesztése által, erőforrásaink kiaknázásával könnyebben le tudjuk győzni az elénk kerülő akadályokat. Örömteli feladat számomra, ha valakit kísérhetek ezen az úton.