Pintér Gabriella Márta

pszichológus, család- és párterapeuta jelölt

cropped_0336

Bejelentkezés

Fogadási idő:
előzetes egyeztetés alapján
XI. és VII. kerület


pinter.gabriella@mentality.hu

0630/5194838

Pintér Gabriella Márta vagyok pszichológus, család és párterapeuta-jelölt.

Diplomámat 2014-ben az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karán szereztem klinikai és egészségpszichológiai szakirányon.

Ezután öt éven keresztül dolgoztam a gyermekvédelmi szakellátásban nevelkedő gyerekekkel, serdülőkkel és fiatalkorú édesanyákkal, valamint nevelőszülős családokkal. Jelenleg egy iskolában dolgozom iskolapszichológusként, szintén gyerekekkel, kamaszokkal és családjaikkal.

Úgy gondolom, hogy a gyerekeknek és kamaszoknak nagyon nehéz dolguk van a világban való eligazodásban, sok nehézség és kihívás állja útjukat, talán több is- de mindenképpen más típusúak, mint amikkel a korábbi generációk találkoztak. Ebben a viharokkal és kérdésekkel teli időszakban segítem őket, hogy megtalálhassák saját válaszaikat, erősségeiket és útjukat.

A családot, mint megtartó közeget és szocializációs teret kiemelt fontosságúnak tartom, és sokszor tapasztalom, hogy a gyerekek viselkedésváltozásai vagy megjelenő problémái hátterében valamilyen családi változás áll. Diplomám megszerzése után a család és párterápiás módszer felé fordultam, és ebben a szemléletben képeztem magam tovább annak érdekében, hogy azokban a helyzetekben is segíteni tudjak, melyekben a család egész rendszerének működése billen ki egy egyensúlyi helyzetből, ezzel okozva nehézséget tagjainak.

A felnőtteknek és serdülőknek szóló egyéni konzultációk mellett fontosnak tartom a családok és párok megtámogatását, hogy a párkapcsolat vagy a család védőhálót, érzelmi biztonságot és a feltöltődés forrását jelenthesse minden tag számára. Hiszem, hogy a nehéz élethelyzetbe kerülő, vagy hirtelen megoldhatatlannak tűnő problémával szembesülő családokban és párokban ott rejlik az erő és a lehetőség, hogy helyzetüket megértsék, és a probléma számukra megfelelő megoldását segítségünkkel megtalálják.

Képzések

VISELKEDÉSELEMZŐ ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar | 2009-2012

OKLEVELES PSZICHOLÓGUS KLINIKAI ÉS EGÉSZSÉGPSZICHOLÓGIAI SZAKIRÁNYON ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar | 2012-2014

CSALÁD ÉS PÁRTERÁPIA  Magyar Családterápiás Egyesület | 2016-

ICF COACH Őri és Németh Tréningközpont | 2017

HOGYAN BÁNJUNK A Z GENERÁCIÓVAL Nemzeti Bűnmegelőzési Központ | 2019

A SERDÜLŐKKEL FOLYTATOTT MUNKA SAJÁTOSSÁGAI Vadaskert Alapítvány | 2019